Prof. Dr. Murat Diker'in yazdığı kitap Springer Nature Yayınevi tarafından yayımlandı

Üniversitemiz Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Diker'in yazdığı "Texture Spaces" isimli kitap Springer Nature Yayınevi tarafından yayımlandı. Kitap, doku uzay teorisinin bilgi bilimi (Information Science) alanında çalışan araştırmacılar için bir matematiksel model olacak.

Prof. Dr. Murat Diker, yazdığı bu kitaba ilişkin şu bilgileri paylaştı: 
“Bu kitapta, doku uzayları ile ilgili temel kavramlar ve sonuçlar ayrıntılı  şekilde  sunulmaktadır. Asıl hedef, fuzzy kümeler ve rough kümeler arasındaki bağlantıları  incelemektedir.  Bu bağlamda,  di-bağıntılar, fuzzy di-bağıntılar ve fuzzy bağıntılar,  rough küme teorisine ilişkin dikkat çekici gözlemler için bir köprü oluşturmaktadır. Daha genel olarak, yaklaşım operatörleri  iki  evrenselli ortamda,  fuzzy rough küme modelleri açısından da incelenmektedir.
Kitap  kapsamlı  ve okuyucu dostu olduğundan rough küme teorisi üzerine yapılacak  çalışmalarda,  araştırmacılar kendileri için  gerekli sonuçları daha ileri aşamaya taşımak  için kullanabilirler. Bu nedenle potansiyel okuyucular yalnızca dokularla ilgili matematiksel teorilere  gereksinimi olan matematikçiler değil, aynı zamanda  rough  ve fuzzy kümelerle ilgili disiplinlerarası çalışmalara  ihtiyaç duyan bilgi bilimleri mühendisleridir.”

Ayrıntılı bilgiye aşağıdaki uzantıdan ulaşılabilir.
https://link.springer.com/book/10.1007/978-3-031-39748-6